AOC представи щадящи очите геймърски монитори

AOC обяви два нови геймърски монитора с поддръжка на AMD FreeSync.

Те предлагат време за реакция 1 ms и за пръв път Anti-Blue Light технология в геймърски дисплеи. Тази технология намалява вредната светлина с по-къса дължина на вълната, която е част от синия светлинен спектър.

Докато елиминира тези вредни за очите светлинни вълни с над 90%, технологията не намалява чистотата на цветовете и визуалната дълбочина.

И двата нови модела - AOC G2260VWQ6 и G2460VQ6 ще бъдат налични през септември 2015 г. на препоръчителни крайни цени от съответно 289 и 349 лв. с ДДС.

Късите вълни на синята светлина сериозно увреждат човешкото око по различни начини. За да премахне вредната част от светлината, технологията Anti-Blue Light на AOC премества пика на вълната от 450 nm към много по-безопасните 460 nm. Като резултат опасната светлина бива намалена с над 90%. Чрез изместването на синята светлина вместо простото й филтриране или блокиране, цветовете се запазват брилянтни, както винаги досега, без загуба на качество на картината.

Друг ефект, който може да дразни очите на геймъра е трептенето. Когато LED подсветката настройва яркостта на монитора по време на опресняване на дисплея, това често води до трептене, което може да повлияе на очите и да причини умора и дискомфорт. Технологията Flicker FREE на AOC използва директен ток, докато обикновените монитори оперират с широчинно-импулсна модулация. Тази технология намалява трептенето чувствително, елиминирайки умората и дискомфорта в очите, и позволявайки дълги часове игра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар