Теленор отпуска близо 190 000 лева на победителите в конкурса „Дигитална класна стая“

Теленор ще предостави близо 190 000 лева на победителите в конкурса „Дигитална класна стая“. Със средствата ще бъдат финансирани проектите за модернизация на СОУ „Любен Каравелов“ в гр. Копривщица и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ в гр. Варна.

Близо 100 000 лева ще са за СОУ „Любен Каравелов“, гр. Копривщица. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на 120 таблета, 10 устройства einstein LabMate устройства и сензори за кабинетите по природни науки, както и мрежова инфраструктура. Всички учители и ученици ще имат възможност свободно да използват новото технологично оборудване за улесняване на учебния процес.

Компанията ще осигури близо 90 000 лева за реализацията на другия печеливш проект, разработен от математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ в гр. Варна. Благодарение на сумата, актовата зала на училището ще бъде оборудвана с интерактивна дъска, 6 мултитъч маси с интуитивен сензорен интерфейс и виртуални клавиатури, които позволяват едновременна работа на до 24 ученици. Новата мултифункционална виртуална зала ще позволи прилагането на интердисциплинарен подход и проектно-базирано обучение по природни науки, математика и интернет технологии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар