Теленор предлага 4G услуги от 1 декември

Днес 26.11 Теленор обяви, че ще започне да предлага 4G LTE мобилни услуги от 1 декември. Максимално достижимата скорост на 4G мрежата на Теленор ще бъде 75 Мbps. В момента у нас има още една 4G LTE мрежа, тази на Макс.

4G услугите на Теленор първоначално ще бъдат достъпни в София и поголямата част от Южна България и по-специално в следните градове: Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Добрич, Перник, Силистра, Сливен, Кюстендил, Хасково, Смолян, Ямбол, Пазарджик, Казанлък, Банско, Сандански, Петрич, Карлово, Асеновград, Айтос, Чепеларе, Добринище, Дупница, Нова Загора, Димитровград, Велинград, Разлог, Аксаково, Самоков, както и в Пампорово и Боровец.

До средата на декември 2015 г., 4G услугите на Теленор ще бъдат достъпни и в градовете Велико Търново, Ботевград, Габрово, Севлиево, Плевен, Ловеч, Троян, Шумен, Търговище, Разград, Лом, Монтана, Видин, Враца, Горна Оряховица и Свищов, като по този начин 4G мрежата на Теленор ще обхване всички регионални центрове и градове с над 20 000 жители, както и найпопулярните зимни курорти в страната и ще осигурява качествено 4G покритие за 56,7% от населението на страната.

В зависимост от наличния честотен спектър, Теленор ще продължи да разширява покритието на своята 4G мрежа и през 2016 г.

4G услугите на Теленор ще могат да се ползват от всички клиенти на оператора без допълнително заплащане до 31 януари 2016 г. за да могат да се възползват от тях, потребителите е нужно да притежават мобилно устройство, което поддържа 4G, както и SIM-карта, поддържаща технологията. Клиентите на Теленор, които притежават от новите карти 3 в 1 или са закупили или заменили своята карта през последните няколко години, вече ползват такива карти, а след 1 декември, всеки клиент на оператора ще може да провери дали неговата SIMкарта поддържа 4G като изпрати безплатен SMS до кратък номер 144. В случай на необходимост, клиентите на Теленор могат да заменят своите SIM-карти напълно безплатно във всеки магазин на оператора, където се предлага и богат асортимент от мобилни устройства, поддържащи 4G услуги.

Пълна информация за покритието на 4G мрежата на Теленор, както и за тарифите и 4G мобилните устройства, които операторът предлага, ще бъде публикувана на официалната интернет страница на компанията www.telenor.bg и ще бъде налична във всички магазини на оператора и официалните партньори от 1 декември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар